what is the time now??

12/27/2009

PERHATIAN KEPADA SEMUA BATCH!!!!!! (PENTING)

Posted by nur izzati binti mat zin

KEPADA SEMUA BATCH 08, ANDA SEMUA AKAN MENERUSKAN PENGAJIAN DI IPG KPI... SEMUA KULIAH AGAMA, MATEMATIK, SAINS SOSIAL, PENDIDIKAN JASMANI, DAN PEMULIHAN, ANDA SEMUA PERLU PULANG SEMULA KE IPG KPI PADA:

TARIKH : 3 JAN 2010
TEMPAT : BLOG C
MASA : 2.OO PETANG - 5.00 PETANG (SETAKAT YANG DIMAKLUMKAN BUAT MASA KINI)

ANDA DIKEHENDAKI MENDAFTAR SEMULA DI IPG KPI DI TEMPAT DAN TARIKH YANG TELAH DINYATAKAN DI ATAS, HARAP MAKLUM... BAYARAN MUNGKIN HANYA UNTUK INSURANS PELAJAR SAHAJA..

SEBARANG MAKLUMAN LAIN AKAN DIMAKLUMKAN OLEH PIHAK IPG KPI KELAK... TERIMA KASIH..

11/06/2009

JADUAL PEPERIKSAAN SEMESTER 3

Posted by nur izzati binti mat zin

4/11/2009 (Rabu) - English Language 1 (For all classes)
5/11/2009 (Khamis) - Bahasa Melayu 1 ( for PPISMP 3.03,3.04,3.05,3.06)
& Bahasa Arab 1 (For PPISMP 3.01, 3.02)
9/11/2009 (Isnin) - Mathematics 1 (for PPISMP 3.03)
10/11/2009 (Selasa) - Pengajian Sosial 1 ( for PPISMP 3.05)
11/11/2009 (Rabu) - Pengajian Agama Islam 1 (for PPISMP 3.01 &2)
12/11/2009 (Khamis) - Pengajian Agama Islam 2, Pengajian Sosial 2, Mathematics 2,
Pendidikan Jasmani 2, Bahasa Melayu 2 (for all classes)

p/s: mintak maaf jika ade sebarang kekurangan atau kesilapan maklumat di dalam jadual.

GOODLUCK TO EVERYONE.....

11/06/2009

PERMINTAAN MAAF DARI EDITOR

Posted by nur izzati binti mat zin

Assalamualaikum..
Di sini, ana ingin mintak maaf kepada semua batch PPISMP SEM 3 kerana ana dah lama x update blog ini... Ana ingin mintak maaf sangat2 atas kekhilafan ana... Ana tak dapat nak update blog ini sekian lamanya kerana terlalu sibuk dengan aktiviti-aktiviti maktab dan juga menghadapi sedikit masalah kesihatan...

Sebelum ana mengundur diri, ana ingin memohon maaf sekali lagi dan apologize terhadap segala kesilapan atau kekasaran dan keterlanjuran kata yang ana telah lakukan secara sedar atau tidak sedar kepada semua... Wallahualam..

7/25/2009

kepada semua batch ppismp sem 3

Posted by nur izzati binti mat zin

sila tonton video kenangan anda ini...
moga anda semua terhibur.......

7/25/2009

kenangan batch kite pada sem 1

Posted by nur izzati binti mat zin

video

6/28/2009

SEMESTER 3 TELAH MENJELANG TIBA...

Posted by nur izzati binti mat zin



Pada 22 Jun semua kuliah telah bermula semula..

Nama kite PPISMP SEM 2 telah bertukar menjadi PPISMP SEM 3..

(PPISMP 3.01, PPISMP 3.02, PPISMP 3.03, PPISMP 3.04, PPISMP 3.05, dan PPISMP 3.06)


Barulah kite semua sedar yang kite semua semakin tua... Tahun depan umur kite sudah mencecah angka 20 an dan ada yang 21 dan ada juga yang 22...


Walaupun SEM 3 telah menjelang, tetapi mood masih di takuk yang lama.. Diharapkan semua akan kembali bersemangat menghadapi SEM 3 yang baru ini..


BAK KATA PEPATAH:

HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM, ESOK LEBIH BAIK DARI HARI INI..


fikir2kanlah dan renung2 kan lah...

6/28/2009

DEBAT KEPENGGUNAAN 2009

Posted by nur izzati binti mat zin

Pada 18-21 Jun yang lalu, IPGM KPI telah menghantar pendebat2 kita (Mohd Nazmi Bin Jaafar, Mohd Amirullah Maula Ismail dan Mohd Rafee Bin Mohamad) ke UTHM...
Debat tersebut adalah di antara IPTA, IPTS dan Institut Perguruan..

Sebanyak 42 pasukan telah mengambil tempat..
Alhamdulillah IPGM KPI telah mendapat tempat kedua daripada 42 pasukan di dalam liga..
IPGM KPI berjaya masuk ke peringkat suku akhir(hanya 8 pasukan yang berjaya ke suku akhir), tetapi tewas di tangan UITM...

Walau apepun kita mendapat tempat ke 5 keseluruhan dan abg rafee berjaya mendapat top ten pendebat universiti...

di dalam 6 perlawanan kite berjaya memenangi 5 perlawanan.. kita berjaya mengalahkan IPIK, MMU, UNIMAP, IP GAYA dan juga USM...

6/11/2009

AL-FATIHAH

Posted by nur izzati binti mat zin

Assalamualaikum...

Sama-sama kita sedekahkan al-fatihah untuk:

- Ibu Zahid (ppismp 2.04) yang telah meninggal dunia malam tadi...
- Datuk kepada Halimatus Saadiah (ppismp 2.01) yang sedang nazak...

p/s: kami, seluruh warga batch ppismp ipgm kpi mengucapkan takziah kepada seluruh keluarga Zahid yang berada di Kuala Pilah..

5/27/2009

..........JOM BALIK KAMPUNG.......

Posted by nur izzati binti mat zin


Yeehee, merdeka....

exam dah habis...

mari kita semua pulang ke kampung halaman..

Rasanya sudah pasti ramai di antara kita yang sudah tidak sabar-sabar untuk pulang ke kampung halaman... masakan ibu sudah dibayangi... tv, astro dan dvd sudah termimpi-mimpi...

dan yang paling best sekali waktu tido yang banyak telah di nanti-nanti..


Diharapkan kepada semua batch kite, buat lah kerja yang berfaedah ya, semasa cuti nanti..

janganlah kita asyik dengan melakukan perkara-perkara lagha... bantulah ibu bapa dalam kehidupan seharian mereka, dan bahgiakanlah hati mereka semasa mereka masih ada..

Wallahualam...

p/s: gambar itu sekadar hiasan sahaja, tiada kaitan sama ada dengan yang hidup ataupun yg telah tiada...

5/17/2009

PERUBAHAN JADUAL PEPERIKSAAN

Posted by nur izzati binti mat zin



19 MEI/SELASA (8.30-9.45am) - ENGLISH LANGUAGE

(2.30-3.45pm) - BAHASA MELAYU & BAHASA ARAB

20 MEI/RABU (8.30-9.45am) - MATHEMATICS 1 & MATHEMATICS 3

21 MEI/KHAMIS (8.30-9.45am) - KAJIAN SOSIAL 1

22 MEI/JUMAAT (8.30-9.45am) - PENDIDIKAN JASMANI 1& PENDIDIKAN ISLAM 1

26 MEI/SELASA (2.30-3.45pm) - SEMUA KERTAS 2 (MATH/KS/PJ/BM/PA)


GUDLUCK TO EVERYONE...

5/09/2009

EXAM SUDAH DEKAT....

Posted by nur izzati binti mat zin

Berikut Ialah Jadual Peperiksaan Semester Bagi PPISMP Sem2:

18 MEI/ISNIN (8.30-9.45am) - BAHASA MELAYU
19 MEI/SELASA (8.30-9.45am) - ENGLISH LANGUAGE
20 MEI/RABU (8.30-9.45am) - MATHEMATICS
21 MEI/KHAMIS (8.30-9.45am) - KAJIAN SOSIAL 1
22 MEI/JUMAAT (8.30-9.45am) - PENDIDIKAN JASMANI & PENDIDIKAN ISLAM 1
26 MEI/SELASA (2.30-3.45pm) - SEMUA KERTAS 2 (MATH/KS/PJ/PEMULIHAN/PA)


Diharap kita semua dapat menjawab peperiksaan dengan mudah dan hati yang terbuka..
GUD LUCK to all of you... HOPE ALL OF US WILL SUCCESS...

4/28/2009

KEJOHANAN OLAHRAGA IPGM KPI???

Posted by nur izzati binti mat zin

Pada 29 April 2009 bersamaan dengan hari rabu, IPGM KPI akan mengadakan kejohanan olahraga peringkat IPGM KPI...

Terdapat 5 buah rumah sukan iaitu rumah kuning, biru, oren, hijau dan juga merah...
semuanya memberikan saingan yang sengit untuk mengejar kemenangan...

apepun marilah kita bersama-sama memberikan komitmen yang jitu kepada hari sukan ipgm kpi kita.... akhir kata, majulah sukan untuk ipgm kpi...

after sukan, marilah kita sama-sama pulang ke rumah...

4/13/2009

MUET EXAMINATION FOR PPISMP STUDENTS....

Posted by nur izzati binti mat zin

ON THIS APRIL AND MAY 2009 ALL THE PPISMP SEMESTER 2 WILL BE TAKEN MUET EXAMINATION...

HOPE ALL OF US WILL BE PREPARED FOR THIS EXAMINATION...
TAKE THIS EXAMINATION AS SERIOUS AS YOU CAN BECAUSE THIS EXAMINATION IS VERY IMPORTANT!!!!

THE DETAILS FOR THIS EXAMINATON ARE SHOWN BELOW:

25 APRIL 2009 - LISTENING, READING COMPREHENSION AND WRITING TEST
5, 6, 7, 11, 12, 13 MAY 2009 - SPEAKING TEST

HOPEFULLY ALL OF YOU WILL DO YOUR VERY BEST IN THIS MUET EXAM....
GOODLUCK AND STUDY SMART FOR THIS EXAM....

3/28/2009
Posted by nur izzati binti mat zin


TUTUP LAMPU !!!!


Pelajar-pelajar PPISMP 2.05 dengan kerjasama jabatan kajian sosial menyatakan sokongan mereka terhadap:


60 MINUTES - EARTH HOUR

PADA 28 MAC 2009 (SABTU) JAM 8.30 MALAM - 9.30 MALAM


SEBAB KENAPA NAK TUTUP LAMPU:

Sudah tiba masanya untuk kita bertindak dan sedar tentang penggunaan dan pembaziran tenaga yg berlebihan selama ini. secara tidak langsung telah memberi kesan terhadap kenaikan suhu dunia. satu jam bersamaan 60 minit tanpa lampu, diharapkan memberi impak.


APA MATLAMAT DUNIA PADA TAHUN INI:

Tahun ini diharapkan sebanyak 1 billion umat manusia yang bertaburan di lebih 1000 buah kotaraya bersama-sama berganding bahu dalam projek global ini. ini akan menjadi pemangkin bersama dalam menangani isu PEMANASAN GLOBAL DUNIA yang berlaku sekarang ini.


JADI APA YANG PERLU DILAKUKAN SEKARANG:

Mari kita war-warkan kempen ini kepada semua, bersama-sama, kita kan membuat satu perubahan yang amat besar kepada alam yang menjadi tempat tinggal kita selama ini. sehingga kini sudah hampir 400million penduduk dunia menyertai earth hour 2009 ini. dengan hanya kerjasama diantara individu kepada individu yg lain kita akan melihat SATU KUASA besar yang membawa perubahan.


JADI APA LAGI, MARILAH KITA SAMA-SAMA MENUTUP LAMPU PADA 28 MARCH INI BERSAMAAN 28 MARCH 2009 SELAMA 1 JAM BRMULA DARI 8.30 MALAM- 9.30 MALAM

3/24/2009

PROGRAM REKREASI???

Posted by nur izzati binti mat zin

Pada 24, 25, dan 26 Mac Jabatan Pendidikan Jasmani mengadakan program rekreasi bagi batch ppismp semester 2...

24 March - ppismp 2.01 dan 2.02 - port dickson
25 March - ppismp 2.03 dan 2.06 - raub, pahang
26 March - ppismp 2.05 dan 2.04 - port dickson

diharap semua pelajar dapat merilekskan diri dan enjoy dalam program rekreasi ini..
lupakan segala assignment dan nikmatilah rekreasi ini untuk menenangkan minda anda..
kurangkan stress dan tambahkanlah senyuman anda semua...

3/24/2009

PERJUMPAAN BATCH

Posted by nur izzati binti mat zin

Pada 23 mAC 2009 BATCH PPISMP SEM 2 telah mengadakan perjumpaan batch di dewan syarahan al marbawi...
kehadiran adalah amat mendukacitakan...
diharap pada perjumpaan yang akan datang marilah kita bersama-sama bersatu padu untuk mengembleng tenanga bagi memartabtkan batch kite..
marilah hadir ke perjumpaan batch yang akan datang..

3/03/2009
Posted by nur izzati binti mat zin

DEMAM ASSIGNMENT.....
Sepertimana yang kite semua sedia maklum, sudah bertimbun-timbun assignment yang diberikan oleh pensyarah kepada kite....
walaupapepun, semua assignment itu insyaallah dpt disiapkan pada masa yang ditetapkan..
tetapkan yang mana yg important dan yg mana yg urgent..
gunakan skill kemahiran belajar anda untuk mghadapi assignment ini..
at last, gudluck to everybody and tell to urself that u can do it..
come on, chaiyok2, gambate, lau adrus ten gah.....
jgn putus asa....

2/07/2009
Posted by nur izzati binti mat zin

Gambar Pelajar Putera IPGM Kampus Pendidikan Islam Batch PPISMP SEM2
Gambar Pelajar Puteri IPGM Kampus Pendidikan Islam Batch PISMP SEM 2

2/07/2009
Posted by nur izzati binti mat zin

Gambar Pelajar Kuliah PPISMP 2.01/Pengajian Agama Islam
Gambar pelajar kuliah pengajian agama Islam 2.02



Gambar pelajar kuliah matematik PPISMP 2.03



Gambar Pelajar Kuliah PPISMP 2.05 (Pengajian Sosial)



Kuliah Pelajar Kuliah PPISMP 2.06 (Pemulihan Bahasa Melayu)



1/31/2009

PERJUMPAAN BATCH PPISMP SEM 2

Posted by nur izzati binti mat zin

Assalamualaikum....
Text Color
Maafkan saya kerana lambat meng update blog ini tentang perjumpaan batch pada minggu hadapan...

UNTUK PEHATIAN SEMUA AHLI BATCH PPISMP SEMESTER 2, KITE SEMUA AKAN MEMPUNYAI PERJUMPAAN BATCH PADA MASA DAN TARIKH YANG DITETAPKAN SEPERTI BERIKUT:

TARIKH : 02 FEBRUARI 2009, ISNIN
MASA : 9.00 MALAM
TEMPAT : DEWAN SYARAHAN IDRIS AL-MARBAWI

1/18/2009
Posted by nur izzati binti mat zin

assalamu'alaikum...

Penasihat Majlis Agama Islam Johor, Datuk Nooh Gadot dipetik sebagai berkata: "Hukum memboikot barang AS kini jatuh WAJIB dan jika ada sesiapa yang tidak mahu memboikot maka hukum menyokong AS dan Israel ialah lawan bagi wajib, iaitu HARAM." Beliau menegaskan hukum wajib itu tepat kerana adalah jelas AS dan Israel kini terus degil, sombong, takbur, bongkak, tidak berperikemanusiaan, musuh agama dan membunuh manusia tidak berdosa termasuk kanak-kanak, wanita dan warga tua di Gaza. "Usaha ini perlu berterusan dan jangan hangat-hangat tahi ayam," katanya. Dipetik dari Utusan Malaysia- 12/1/2009

1/18/2009
Posted by nur izzati binti mat zin

LOGO IPGM KAMPUS PENDIDIKAN ISLAM

1/16/2009

STOP SUPPOTING ISRAEL... BOYCOTT ISRAEL...

Posted by nur izzati binti mat zin

Di bawah ini disenaraikan beberapa barangan yang dikenal pasti mempunyai kaitan dengan israel...
SILA BOIKOT BARANGAN INI DAN MENGGANTIKANNYA DENGAN BARANGAN ALTERNATIF MILIK SAUDARA SEISLAM...
MAKANAN
-Syarikat Tasty Foods - makanan ringan..
-Syarikat Heinz - tomato puri, ketchup, sos cili & tomato
-Syarikat Lambert - gula-gula chiclets, adams, clorets, snack, halls..
-Syarikat Hosstess - makanan ringan dan kek
-Syarikat Cadbury
-Syarikat Coca cola - coca-cola, fanta, sprite, pepsi, 7-up, mountain dew, miranda
-Syarikat Haddaiq Callifornia
-Syarikat Rocky - basbuosah, Jeli Om-Ali n so on..
-Syarikt Perrier-Vittel - air galian barakah n so on...
-Syarikat Nestle
jenana: kit-kat, perrier, milo nescafe, maggie, vittel, pure life, nido, smarties, lion, polo, after eight, coffe mate, nesquik, aero, quality street, croose & blackwell, milkmaid, carnation, shreddies, baci baby ruth, butterfinger, milkybar, frutips..
-minyak sayuran rawabi -fern
-Makaroni Columbus, Hayo, chipsy dan delta
SUPPERMARKET
- sainsburry, heiz, edge, tesco, carefour
KEDAI MAKAN/RESTORAN
McDonalds, Tikka, KFC, Kantis, Arby's, Starbucks, Pizza Hut, Chicken Tikka, Paradise, McBurger
ALAT PENCUCI DAN KECANTIKAN
- Head & Shoulders, Pert Plus, Pentene, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, Close Up, Colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Sanicroix, Tampax, Vicks, Mr Clean & so on..
-Syarikat Palmolive - ajax, palmolive, axion, n so on..
-Syarikat Johnson & Johnson
-Syarikat Revlon Make-up
-Syarikat Beverly Hills
BAHAN TENAGA
-Bateri Kenderaan Milestone
-Bateri Kenderaan Powder
-Bateri Energyzer, Duracell, Eveready n so on..
ALATAN SUKAN
-Nike, Universal, Power, Paramount, Youngers
PAKAIAN
- Jean's Basic, Kelvin Klein, Levi's, Basic, Ralph Lauren
ALATAN PEJABAT
- syarikat delta egypt, parker schiffer, pen schiffer,n higher..
ALATAN KOMUNIKASI DAN IT
- intel, uracel, nokia, motorola, digital

1/11/2009
Posted by nur izzati binti mat zin

CHINESE NEW YEAR HOLLIDAY....
Untuk makluman semua pelajar, cuti chinese new year hanya selama 4 hari..
Oleh itu, kepada sesiapa yang ingin pulang ke rumah masing-masing, sila-sila lah cepat membeli tiket untuk cuti raya cina ini..
Harap maklum...
Jika ada sebarang perubahan kami akan maklumkan secepat mungkin..
terima kasih..

1/09/2009

SEMESTER BARU!!!!! PPISMP SEM 2!!!

Posted by nur izzati binti mat zin

Ramai yang menanti-nantikan saat untuk pulang semula ke maktab pada waktu cuti...
Tetapi ada juga yang tidak sabar-sabar untuk kembali semula ke kampung halaman pada hari raya cina dan telah membeli tiket bas untuk pulang pada hari raya cina
walaupun baru beberapa hari di ipgm kampus pengajian islam...

Memang tidak dinafikan sewaktu cuti ada yang boring, ada percutian yang menggembirakan, ada peristiwa yang menyedihkan, dan ada juga yang kehilangan orang yang tersayang...

Namun begitu segala hal yang berlaku adalah ketentuan Allah... Semoga insan yang diberikan ujian daripada Allah akan mendapat nikmatnya pada masa akan datang....

" Sesungguhnya sabar itu separuh daripada iman"